Ускоро нове донације братског града Харбина
28/05/2020

Ускоро нове донације братског града Харбина

Представници Јихаи групе боравили су данас у Ужицу где су посетили вртић Јихаи Мама Вонг на Пори и том приликом разговарали са руководством Града о наставку даље сарадње.

Чланица Градског већа задужена за друштвене делатности Марија Трмчић Богојевић навела је да је Ужице данас домаћин кинеским пријатељима који су у претходном периоду доста помогли град и Предшколску установу Ужице.

“Наши пријатељи из Јихаи групе су и данас обрадовали малишане лепим поклонима, које су донели уз срдачне поздраве од Линде Вонг која је била спречена да дође због прекида авио саобраћаја изазваним пандемијом коронавируса. Представници Јихаи групе су најавили даљу сарадњу, имајући у плану помоћ граду, Предшколској установи, али и сарадњу по питању привреде и туризма.”

Директор Јихаи групе у Србији Баојуан Сун пренео је поздраве Линде Вонг малишанима и честитао Међународни дан детета.

“Кинески народ много воли да дође и обиђе Србију. До сада смо имали добру сарадњу и Јихаи група има у плану да доведе инвеститоре у Ужице.”

Подсећамо да се Ужице посредством Линде Вонг побратимило са кинеским Харбином пре две године. Том приликом је озваничен Парк пријатељства, симбол блискости наша два народа и наша два града.

Касније је у парку на Пори средствима кинеских пријатеља реконструисан спортски комплекс који сада има терен за фудбал са вештачком травом и терен за кошарку са новом савременом подлогом.

Такође, ужички братски град Харбин донирао је Ужицу 20 справа за вежбање на отвореном, које су постављене у Парку пријатељства на Пори, на Зеленој стази, Сењаку и поред дечијег игралишта у кругу бивше касарне у Крчагову.