Ускоро без листе чекања за упис деце у вртић у Севојну
13/08/2018

Ускоро без листе чекања за упис деце у вртић у Севојну

Почели су радови на доградњи вртића “Маслачак” у Севојну чијим завршетком ће капацитет овог објекта бити повећан управо онолико колико су садашње потребе Севојна и околних села.

Тренутно је у вртићу “Маслачак” у Севојну уписано 270 деце

Тренутно је у вртићу “Маслачак” у Севојну уписано 270 деце а по речима директорке Предшколске установе Ужице, Веселинке Јовановић за 25 деце није било места. Овај проблем ће бити решен у наредним месецима јер је Град Ужице у сарадњи са Министарством привреде обезбедио неопходна средства за доградњу овог вртића.

“Доградњом једне собе капацитет вртића ће бити повећан за 30 места тако да ће листа чекања за упис у “Маслачак” бити избрисана”, рекла је директорка Веселинка Јовановић.

Простор на коме ће бити дограђен вртић “Маслачак”

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је овом приликом рекао да су радови на доградњи вредни 7 милиона динара од којих 4 милиона финансира Град Ужице а Министартво привреде преостала 3.

Петковић: “Министарство привреде већ неколико година пружа значајну финансијску подршку Граду Ужицу за реализацију битних пројеката

Захваљујући се на подршци Министарству привреде градоначелник Петковић је истакао да ово министарство већ неколико година пружа значајну финансијску подршку Граду Ужицу за реализацију битних пројеката, међу којима је и изградња вртића на Пори али и доградња вртића у Севојну.

“Надамо се да ће наредних година бити још више најмлађих Севојничана, а с обзиром да је овај вртић на најлепшој локацији и да има могућност даље доградње, тада ће неко наредно градско руководство надам се наставити са доградњом Маслачка”, рекао је Петковић.

Извођач радова је фирма “Тесла системи” из Београда , а рок за завршетак радова је 90 дана.