Urt rfactor лига-такмичење у виртуелној вожњи на симулаторима
30/10/2017

Urt rfactor лига-такмичење у виртуелној вожњи на симулаторима

AСК Ужице Rally Team (УРТ) по 5. пут организује URT RFACTOR лигу,  у сарадњи са Градом Ужицем, а у просторијама Омладинског клуба Ужице. (зграда Градског културног центра Ужице). Први тркачки викенд почиње у суботу, 04. новембра од 17 часова, а такмичење се наставља сутрадан од 14 часова, и тако сваки викенд до краја новембра. Након проглашења новембарских победника по категоријама, лига се наставља и током децембра, а 13. и 14. јануара планирано је велико финале: сусрет свих победника по класама и по месецима и такмичење за Супер Шампиона.

Мотиви за организацију оваквог такмичења нису само популаризација најтрофејнијег спорта у граду, већ првенствено- безбедност у саобраћају, као и социјализација, фер плеј, солидарност, јачање осећаја колективне, али и и односа личне и колективне одговорности. Због тога је циљ да се на ово такмичење пријави што више ученика, младих и свих оних који би да кроз своје учешће допринесу и повећању личне и опште безбедности у саобраћају, подизању саобраћајне културе, а Rfactor лига је и добар начин да се, на крајње безбедан, али и забаван начин провере и побољшају возачке способности.
Поред такмичара у Омладинском клубу, због ограниченог броја места, обезбеђен је и директан пренос преко видео бима у просторијама клуба ГKЦ-а, па је то добра прилика и за навијање и дружење током викенда који следе.

Лига се игра на рачунарима повезаних у ЛАН мрежу као међусобна трка 6 такмичара. АСК Ужице Rally Team је као организатор обезбедио 6 Thrustmaster Ferrari Ф430 волана, као и софтвер за симулатор. Лига се игра у Rfactor моду Super Touring Cars  V1.6.
Стазе су виртуалне и у власништву УРТ-а, а међу стазама је и стаза Ужице која се вози по улицама града Ужица. Направљена је на основу реалне мапе града и убачена у симулатор.
Право учешћа имају сви заинтересовани без обзира на године (од 8 до 88), а постоји могућност прављења и пионир лиге у случају већег броја деце испод 12 година.


План је да се направе месечна (новембар, децембар) такмичења до краја 2017. као и да се укупно 12 најбољих такмичара из новембра и децембра састану у великом финалу половином јануара 2018. На крају лиге проглашава се шампион у конкуренцији возача и клубова. Тркачки викенд се састоји од два дана и то:

субота од 17 часова  до 20 часова – квалификације
недеља од 14 часова до 20 часова – трка

Кроз награде која би се обезбедиле поделом учешћа сваког од такмичара, износ од 200 динара, план је да се, не само поштују прописи правих ауто трка -стартнине, већ и да се учесници и стимулишу на такмичење, али и да развију осећај солидарности и поштовања залагања и талента. Осим ових, обезбеђене су и бројне друге робне награде и разна изненађења за најбоље возаче.
Пријављивање се врши попуњавањем ОБРАСЦА и његовим враћањем на мејл: rallyteamuzice@gmail.com или преко фејсбук стране Užice Rally Team.

Правилник URT RFACTOR лиге

Календар такмичења