Урош Перић и Биг бенд РТС-а отварају велику салу Градског културног центра
05/05/2024

Урош Перић и Биг бенд РТС-а отварају велику салу Градског културног центра

Урош Перић, клавир и вокал, је свету познат као врхунски музичар и интерпретатор песама из златног доба блуза, џеза и соула. Његова свестраност, која се промовише кроз његову музику, представила га је у двадесет и шест земаља, где је наступио више од 1000 пута. Његова глума, певање и харизма наишли су на одушевљење публике широм света. Својим јединственим талентом очарао је слушаоце широм Европе, Русије, Америке и Африке.

Током своје изузетне каријере сарађивао је са више од две стотине престижних извођача из целог музичког света. Његов сценски покрет и харизматични глас враћају његове слушаоце у златно доба џеза и блуза, а познаваоци музике упоређују чак и његово клавирско извеђење са интерпретацијама Џина Хариса.

Велику креативну енергију овог уметника имали су прилику да осете многи који су са њим радили – Шила Реј Чарлс, Дајана Шур, Ерни Вотс, Мајк Спонца, и многи други. Наступао је на најпрестижнијим светским фестивалима и местима, укључујући Монтре, Аскона, Санкт Петербурга, Њу Орлеанса итд.

Уз пратњу Биг банд-а РТС наступиће на отварању реконструисане велике сале Градског културног центра у недељу, 19.маја са почетком од 20 часова.

Улаз на концерт је бесплатан, а бесплатне улазнице можете преузети на билетарници ГКЦ-а од уторка 14.маја. Једна особа може преузети највише 2 улазнице.