Уређење партера око спортске хале у Крчагову
07/12/2020

Уређење партера око спортске хале у Крчагову

Ужице ће од следеће године имати нов простор за фудбал, кошарку, одбојку, рукометне и утакмице малог фудбала јер се градња спортске хале у Крчагову приводи крају.

Према речима Николе Максимовића директора ЈП Ужице развој, након завршетка радова на фасади објекта и радова на постављању паркета, тренутно се ради на монтажи седећих места на трибинама за око 200 гледалаца.

“У току је и монтажа спортске опреме, кошева, голова, опреме за одбојку. Такође, ради се монтажа гасног генератора за потребе грејања спортске хале. Радови на градњи гасне котларнице, коштали су око 7, 7 милиона динара.”

Никола Максимовић директор ЈП Ужице развој

“Јавно комунално предузеће “Нискоградња” партерно уређује околни простор, врше насипање тампона за паркинг места, постављање ивичњака, асфалтирање. Паркинг ће имати 56 нових паркинг места за аутомобиле и три за аутобусе, за већа спортска такмичења” – истиче Максимовић.
Максимовић каже да ће два стабла бити посечена како би се олакшао прилаз спортском терену и повећала безбедност саобраћаја у Улици Милоша Обреновића и најављује да ће на простору око хале и паркинга бити засађено ново дрвеће.”

Хала ће бити прилагођена и за тренинге параолимпијаца и особа са инвалидитетом за које је урађен приступ хали, а дугорочно се размишља и о надоградњи објекта, за шта овога пута није добијено одобрење.

Завршни радови су почели 5. септембра прошле године, и према речима Максимовића требало би да буду готови до краја године. Наставак радова са 602.000 евра финансирало је Министарство омладине и спорта новцем Европске уније из Европских фондова за изградњу спортске инфраструктуре у Србији. Град Ужице је у градњу инфраструктуре уложио око 220.000 евра.

Извор: Radio Luna/Град Ужице