Уређен Кец бар у оквиру акије “ЦИФ чисти Србију”
16/07/2019

Уређен Кец бар у оквиру акије “ЦИФ чисти Србију”

У оквиру шесте по реду кампање компаније Унилевер „ЦИФ чисти Србију 2019.“ очишћен је и уређен Кец бар код Народне библиотке у Ужицу, простор који је деценијама било место окупљања ужичких боема и креативне омладине и генерисао алтернативне садржаје значајне за развој урбаног идентитета града.


У сарадњи са локалним јавним предузећима и грађанима Ужица који су се укључили у акцију поплочане су стазе ка улици Љубе Стојановића, уклоњени графити са камених плоча, обављено је хемијско чишћење зидних и подних површина, замена дрвеног мобилијара – клупа, орезивање растиња , постављене су ђубријере и уређене зелене површине.
Постављање и замена камених плочица на зидовима и степеницама планирани су у наредном периоду.


У реализаицју акције активно су се укључила јавна предузећа – Ужице развој, ЈКП “Биоктош” и ЈП “Стан, док су Народна библиотека, ЈП “Велики парк”, ЈК “Водовод” и ЈКП “Нискоградња” пружили техничку подршку у одређеним сегментима .
Компанија Унилевер је финансирала већи део радова вредности око милион динара,
Кристина Ракуљ, из Компаније Унилеверистакла је да је циљ акције да наше окружење буде уређено и чисто, као и да одржавамо градове и паркове.
“Драго нам је што смо грађанима омогућили да могу да уживају, а надам се да ћемо имати још прилика да сарађујемо”.
У име града Ужица компанији Унилевер и свим грађанима који су се укључили у акцију коју је иницирала Тамара Петровић из РРА Златибор, захвалио се помоћник градоначелника Немања Нешић и нагласио .
“Надам се да ћемо наставити да чувамо имовину овог култног места у граду као део амбијенталне целине Трга партизана”.


Подсећамо да је жири акције која има за циљ подизање свести о значају редовних хигијенских навика и одржавања заједничког окружења чистим и уредним. одабрао најпре пет локација у Србији, од којих су након гласања грађана ( први пут су ове године у акцију укључени грађани) издвојене три за које је компанија Унилевер обезбедила подршку за чишћење и уређивање. Локација Кец бара у Ужицу освојила је убедљиво прво место са 25.000 гласова на друштвеним мрежама.