Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу
04/08/2020

Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу

Током викенда завршен је нови мурал посвећен Небојши Глоговцу у центру Ужица, у Улици Димитрија Туцовића 101, који су урадиле Сара Обрадовић и Тијана Лазић, рођена сестра аутора првог мурала покојног Бобана Лазића. Мурал „Сећање на мурал из Улице Момчила Тешића“, урађен је уз сагласност станара зграде, а израда је финансирана средствима из буџета Града.

Један од иницијатора за осликавање новог мурала је Зоран Каначки који истиче да у нашем граду има јавних површина које су празне, безличне и нарушене и да је ово један од најбољих начина да постану лепше и другачије као и да је једнако важна порука коју мурал носи.

“Треба да се понашамо као одговорни људи, стамбена заједница у Улици Димитрија Туцовића 101 дала је прави пример како би сви Ужичани требало да се понашају да овај град изгледа лепше и сматрамо да ће овај мурал улепшати Ужице.”

 

Према речима заменика градоначелника Ужица Ивана Станисављевића осликавање овог мурала урађено је бесплатно, а Град Ужице је финансирао набавку потребног материјала, боје, фарбе и остало што је било потребно да се овај мурал заврши.

“На овај начин одата је почаст како нашем преминулом глумцу Небојши Глоговцу, тако и нашем преминулом уметнику Бобану Лазићу. Град Ужице је показао једну величину у овом целом проблему који се задесио са претходним муралом и заједничким деловањем смо успели да направимо нешто лепо што ће трајати дужи низ година.”

Извор: ТВ5 Ужице/Град Ужице