Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије
20/09/2023

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије, у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), а уз финансијску подршку ЕУ, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности у Србији, фаза 2“, доделило је бесповратна средства заинтересованим локалним самоуправама за унапређење родне равноправности. Уговор је у име града Ужица потписала Мирјана Радивојчевић, помоћница градоначелнице и председница Савета за родну равноправност града Ужица.

Вредност пројеката које ће девет локалних самоуправа спровести износи 4.345.400 динара, а за пројекат града Ужица под називом “Локални механизми за женско предузетништво у руралној средини”, који предвиђа низ обука са женама из сеоског подручја опредељено је 500 хиљада динара.

Ово је практично друга фаза пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” у оквиру ког су локалне самоуправе добиле подршку  у спровођењу активности из локалних акционих планова за родну равноправност. Сада ће жене са села добити прилику да се оснаже и спремније изађу на тржиште рада, јер ће имати шансу да науче како да развију бизнис план, како да уновче своје знање и пласирају производе, како да повећају производњу и запосле друге жене.