Уметници за свој град
15/12/2017

Уметници за свој град

Група Ужичких уметника, њих тринаест, уручили су јуче поклон од 26 слика граду Ужицу, Градском културном центру и Дечјем одељењу Опште болнице Ужице.

Бранислав Митровић, председник Скупштине града Ужица истакао је да “данас имамо један чин где група ужичких уметника поклања свом граду своја дела, поклања део себе. Ова дела поред своје материјалне вредности, која је, верујем веома велика, имају и духовну, и у том духовном смислу она имају неизмерну вредност за наш град. Та вредност се огледа кроз утицај на све нас и указивање на прави пут и праве вредности. Љубав је у даривању а ми данас имамо на делу даривање”.

Покретач ове акције, професор у Уметничкој школи, Милован Даговић се захвалио колегама уметницима који су дали свој рад, и истакао да и на овај начин уметници утичу на друштво и доприносе развоју мисли и односа према људима и култури живљења у Ужицу.

На сликама су се дародавцима захвалиле и начелница Дечјег одељења Опште болнице Ужице Дара Божовић и директорка Градског културног центра Јелена Васовић.

Своја уметничка дела даривали су Обрад Јовановић, Владан Терзић, Весна Аћимовић Панић, Славко Луковић, Александар Димитријевић, Милена Вермезовић, Јелена Гускић Петровић, Филип Баралић, Александра Костић, Александар Митровић, Драган Димић, Снежана Ковачевић и Милован Даговић.