Укључивање грађана у доношење одлука
11/06/2021

Укључивање грађана у доношење одлука

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, са својим сарадницима, примила је у кабинету представнике програма „Реформа пореза на имовину”, на челу са вођом тима Александером Грунауером.

На састанку су анализирани досадашњи резултати у оквиру спровођења Програма, са закључком да је Град Ужице пример добре праксе у области укључивања грађана у процесу доношење одлука, креирања и трошења буџетских средстава по основу пореза на имовину спроводећи „Ужички програм локалног партнерства – Удружимо се”.

Разматрани су наредни, заједнички кораци у оквиру пројектног циклуса 2021-2025. година са циљем даљег унапређена у области партиципације грађана.

Спортско игралиште у Ади

Делегација је обишла локације на којима су успешно реализовани пројекти по иницијативи грађана Ужица у оквиру „Ужичког програма локалног партнерства – Удружимо се”, финансирани из градског буџета, уз додатну подршку од 4,5 милиона динара од стране програма „Реформа пореза на имовину”.

Дечије игралиште у Романијској улици урађено је кроз „Ужички програм локалног партнерства – Удружимо се”

Програм „Реформа на имовину” финансира влада Швајцарске и спроводи се у 44 општине у Србији, у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина у циљу унапређења у овој области.