Удружења ОСИ активно учествују у развоју нашег града, сарадња на завидном нивоу
12/04/2023

Удружења ОСИ активно учествују у развоју нашег града, сарадња на завидном нивоу

“Активности које реализују удружења особа са инвалидитетом од огромног су значаја, како за њихово функционисање тако и за ширу заједницу”, истакла је током недавне посете Удружењу церебралне и дечије парализе и Удружењу дистрофичара Златиборског округа, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Ова посета била је прилика да се и независно од обележавања посебних дана у години посвећених особама са инвалидитетом градоначелница упозна са њиховим активностима, потребама и проблемима. Уз захвалност на доброј сарадњи она је још једном истакла да сва удружења у граду могу рачунати на пуну подршку при остваривању права.

“Желимо да будете активно укључени у даљи развој нашег града. Циљ нам је, да у наредном периоду, решимо проблем физичких баријера и олакшамо приступ свим установама културе, али и да у сарадњи са нашим предузећима и привредницима обезбедимо већи број радних места, јер знамо да је то један од горућих проблема. Такође заједно ћемо радити и на решавању свих осталих проблема, како смо то чинили и у претходном периоду”.

У име два удружења, градоначелници и њеним сарадницима на посети се захвалила секретар  Удружења дистрофичара Златиборског округа Ана Ђокић.

“Истакла бих изузетну сарадњу и са ресорним већником и са градоначелницом. Драго ми је што су овде и изван датума којима се обележавају постојања наших удружења како бисмо разговарали о нашим активностима и потребама”.

У посети удружењима били су и ученици “Прве основне школе краља Петра II”, који су донели чепове сакупљене у претходном периоду намењене акцији ,”Зачепимо предрасуде”. Овим гестом који је код њих редовна пракса подсећају суграђане да чепове и предмете од чврсте пластике могу донети сваког радног дана од 9 до 16 часова.

За рад удружења особа са инвалидитетом на подручју града из буџета града у овој години опредељено је 14 милиона динара, два милиона динара више у односу на претходну годину, а град подршку пружа и кроз учешће у њиховим активностима, манифестацијама и програмима.