Убрзани радови на реконструкцији пута Ужице - Сушица
04/06/2020

Убрзани радови на реконструкцији пута Ужице – Сушица

Након завршетка ванредног стања радници су заузели своја места на градилиштима. Тако је и са градилиштем на путу од Ужица ка Сушици где је у току потпуна реконструкција коловоза у дужини од 15 километара, изградња нових тротоара, ригола, стабилизација косина, санација тунела…

Директор Јавног предузећа Ужице развој Никола Максимовић заједно са техничким директором предузећа Путеви Ужице, које је извођач радова, обишао је данас градилиште на овој деоници.

1,1 милијарду динара вредни су радови на реконструкцији пута од Ужица до Сушице

Максимовић је навео да је до сада урађено 22 km нових ивичњака за тротоаре, извршена санација два тунела и комплетно свих косина на овој деоници.

“Осим реконструкције магистралног пута у претходне три године Ужице је од Путева Србије добило око 3 милиона евра за пројекте рехабилитације путних праваца у градском подручју. До сада су урађене улице Милоша Обреновића, Бањичка, Краља Петра I, Београдска, Радничка, Пекарска, такође у договору са Путевима Србије урађена је реконструкција Ложионичког моста и два кружна тока, а очекујемо да ће ова сарадња бити настављена и убудуће”, навео је Максимовић.

Технички директор ужичких Путева Слободан Божовић рекао је да је деоница Ужице -Бела Земља једна од најоптерећенијих деоница на целом магистралном путу од Београда преко Чачка ка Црногорској граници.

“Путеви Ужице су уговорили 15,24 km, од тога је 8 km потпуно завршено и предато на употребу. Сада смо тренутно у фази извођења завршног слоја на 2,2 km чиме би завршили две трећине целокупне деонице и то се очекује крајем следеће седмице. Тренутно је на овом градилишту запослено око 100 радника, машиниста, возача, подизвођача. Трудимо се да преоптерећени пут што пре завршимо да би било лакше и безбедније путовање свим грађанима и пролазницима. Имамо динамику извођења радова коју морамо да поштујемо и која диктира саобраћајне гужве, па и овом приликом молим грађане да имају стрпљења, да разумеју наш посао, није лако радити кад су гужве“ истакао је директор Путева Србије Слобо Божовић.