У завршној фази радови на изградњи дечијег вртића на Белој Земљи
07/11/2018

У завршној фази радови на изградњи дечијег вртића на Белој Земљи

Радови на реконструкцији и доградњи постојећег објекта на Белој Земљи у коме је планирано отварање дечијег вртића приводе се крају. Објекат је приведен намени преостало је да се у наредним данима заврши партерно уређење.

18,5 милиона динара је вредност радова на адаптацији објекта вртића на Белој Земљи

“На задовољство руководства града и грађана Ужица и Беле Земље, изградња вртића на Белој Земљи је у завршној фази. Укупна вредност пројекта је 18,5 милиона динара, од којих је 5 милиона динара финансирала месна заједница, а остатак Град Ужице и Предшколска установа Ужице. Радови се завршавају у складу са уговором, остало је да се заврши део партерног уређења, улица поред вртића, а данас се ради и прикључак на водовод и електричну енергију”, навео је Милоје Марић начелник Градске управе за инфраструктуру и развој.

“И поред неких непредвиђених радова који су разлог малог закашњења, очекујемо да ће ЈКП “Нискоградња” наредне седмице завршити радове на партерном уређењу, а директорка вртића је расписала јавну набавку за опрему, како би деца у што краћем року могла да користе овај објекат.” – рекао је Марић.

“Расписали смо тендер за набавку опреме за комплетан објекат, који би требао за месец дана да буде готов, тако да од 01. јануара можемо очекивати званичан почетак рада, односно упис деце у вртић на Белој Земљи чији је капацитет 100 деце”, истакла је директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић.

Подсећамо да је градоначелник Ужица Тихомир Петковић недавно поводом почетка радова на објекту вртића на Белој Земљи, рекао да је у мају 2012. године Град купио овај објекат од банке за 83 000 евра на основу захтева грађана са подручја месне заједнице Бела Земља да се у њему отвори вртић, и додао да су се након консолидације стања у буџету града и завршетка радова на вртићу на Пори створили финансијски услови за адаптацију овог објекта.