У ужичким школама обележен Савиндан и уручене захвалнице града Ужица
27/01/2023

У ужичким школама обележен Савиндан и уручене захвалнице града Ужица

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић честитала је свим ученицима, студентима и просветним радницима школску славу Савиндан, током свечаности у Ужичкој гимназији где је уручила захвалницу града Ужица Славици Вељовић професорки хемије.

Градоначелница је и овом приликом истакла да је стварање услова за квалитетно образовање један од главних задатака градског руководства.

“У складу са тим у претходном периоду радили смо, сигурно никада више, на унапређењу инфраструктуре градских и сеоских школа. Желимо да наши ученици али и просветни радници имају најбоље услове за рад, свесни свих успеха које постижу и чињенице да је управо у њиховим рукама развој нашег града у будућности. Веома смо поносни на све просветне раднике у нашем граду и са великим задовољством им данас и уручењем захвалница и симболичних новчаних награда указујемо поштовање. У име града Ужица честитам свим добитницима овог признања, уверена да је наша будућност у сигурним рукама”.

Захвалница града Ужица, која се  додељује као посебан облик признања, за допринос квалитетном образовању и васпитању и унапређењу образовно-васпитног рада додељена је и Драгани Шимшић, професорки српског језика у Основној школи “Богосав Јанковић” Кремна, Издвојено одељење Мокра Гора.

Светосавска захвалница града Ужица и новчана награда од 50 хиљада динара припала је на основу предлога колектива Предшколске установе Ужице и васпитачици Гордани Јанковић.

Сечењем славског колача и приредбама ученика школска слава обележена је у свим ужичким основним и средњим школама уз присуство представника градског руководства.