У току су радови на реконструкцији управне зграде на гробљу Сарића Осоје
13/03/2020

У току су радови на реконструкцији управне зграде на гробљу Сарића Осоје

У току су радови на реконструкцији управне зграде Јавно комуналног предузећа “Биоктош” на гробљу Сарића Осоје којa је изгорела у пожару у децембру. За ову намену из буџета Града Ужица издвојено је 6 милиона динара, а извођач радова је ужичка фирма “Полет”. Рок за завршетак прве фазе радова је 30 дана.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић навео је да је упоредо са првом фазом радова у наредних пар дана у плану расписивање тендера за другу фазу радова чија ће вредност износити око 12 милиона динара.

“Средства за другу фазу радова издвојена су из буџета Јавног комуналног предузећа “Биоктош”. Поред реконструкције објекта планирано је и унутрашње опремање. Доказ да Биоктош послује позитивно показује и то да су после избијања пожара успели из својих средстава да издвоје новац за реконструкцију објекта”.

“Вредност комплетних радова је око 20 милиона динара. Реконструкцијом објекта Јавно комунално предузеће “Биоктош” добиће нове просторије у коме ће наши суграђани моћи да плаћају своје обавезе, такође биће просторија и за цркву” истакао је Никола Максимовић, директор ЈП “Ужице развој” и додао да ће будући објекат бити површине 383 м2 са равним кровом за чију се реконструкцију користе најсавремени материјали.

“Искоришћен је постојећи темељ објекта јер је био добар. Очекујемо да ће почетком јесени сви радови бити готови”-наводи Максимовић.