У сурет "Престоници културе Србије 2024" -Први фестивал хорова основних школа
06/04/2023

У сурет “Престоници културе Србије 2024” -Први фестивал хорова основних школа

У сусрет “Престоници културе Србије 2024. године”, Ужице је синоћ било престоница музике, песме и енергије, коју су присутнима у препуној сали ужичког Народног позоришта пренели ученици, чланови хорова шест основних школа.

Истакавши да је веома срећна и поносна због чињенице да је управо Ужице други град у Србији коме је припала титула националне престонице култруре, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић отворила је фестивал.

“Посебно се радујем што су управо наши основци иницијатори оваквог догађаја, који ће сигурна сам, постати традиционална и једна од најлепших манифестација у граду. Вечерас је Ужице центар музике, младости и знања, а наш град бива лепши када се осети оваква енергија, младост и ентузијазам. Хвала вам што одавде шаљете слику, којом потврђујемо да смо са правом понели престижну титулу”.

Фестивал хорова основних школа града Ужица настао је на иницијативу Министарства просвете, Школске управе Ужице у сарадњи са основним школама и успешно реализован уз подршку Града.