У расаднику ЈКП Биоктош у Севојну сезона у пуном јеку
21/05/2021

У расаднику ЈКП Биоктош у Севојну сезона у пуном јеку

У расаднику ЈКП “Биоктош” у Севојну пролећна сезона у пуном је јеку. У једном стакленику и неколико пластеника, али и на отвореним површинама ангажовано је седморо запослених који брину о цвећу, украсном шибљу и четинарима.

Одавде свакодневно излази велики број садница. Мушкатле, сурфиније, петуније, салвије, кадифице, јабучице само су неки од цветова који већ красе јавне површине али и многобројна дворишта у нашем граду. Све у складу са сезоном, јер ускоро се завршава пролећна и креће садња цвећа за јесен.

Квалитет се не доводи у питање јер се уз квалитетно семе и сертификоване саднице користи најбоља земља и прихрана. Упоредо са озелењавањем јавних површина и њиховим улепшавањем најразличитијим цветним аранжманима ради се и на припреми аранжмана за трећа лица, односно грађане који већ имају навику да овде купују цвеће сваке сезоне. Чак постоји и могућност да поруче и добију комлетно засађене жардињере.

Расадник у Севојну основан је 1985. године како би биле обезбеђене потребе града Ужица са одговарајућим асортиманом цвећа, украсног шибља, перена и разноврсних четинара. Послује у оквиру РЈ „Зеленило“ и заузима површину од 1,1 хектара. У њему се налази један стакленик и шест пластеника и неколико објеката за потребе рада у расаднику.

Расадник ЈКП Биоктош у Севојну отворен је за грађане сваког радног дана од 6 и 30 до 19 часова, а суботом ради од 7 до 17 часова. Грађани порудџбине могу обавити и телефоном или у цвећари ЈКП Биоктош у улици Краља Петра.