У пуном јеку радови на асфалтирању путева у ужичким селима
04/06/2021

У пуном јеку радови на асфалтирању путева у ужичким селима

На граници две месне заједнице Трнаве и Карана данас је постављено 100 метара, а наредних дана радиће се још 200 метара асфалта.

Миодраг Ђурић и Немања Ђурић из Трнаве и Миленко Вранић из Карана, мештани који су до својих кућа до данас долазили макадамом веома су задовољни, јер су после много година чекања добили асфалтни пут. За њих како истичу тај пут значи живот. Сада ће, како кажу, много лакше превозити пољопривредне производе од којих живе и зато су, додају, веома захвални Градском руководству на средствима која су издвојена за овај путни правац.

По речима Ивана Станисављевића члана Градског већа за јавна предузећа у питању је путни правац који се налази на граници Трнаве и Карана у дужини од 350 метара, а поред њега овде се по уговорима из прошле и ове године са удруженим средствима грађана ради још осам путних праваца

“Асфалтира се девет путних праваца у укупној дужини од 1 700м односно 4 200м2 асфалта. Вредност радова је 6,5 милиона динара, са удруживањем грађана од 33%. Подржавамо наше људе на селу и помажемо младим људима који су ту решили да остану да живе”.

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице додаје да се упоредо са овом месном заједницом асфалтирање врши у још четири месне заједнице. Ради се у Качеру, Биосци, Равнима и Градској општини Севојно.

“Надамо се да смо прегрмели лоше време и корону и да смо ушли у радове пуном паром. Излазимо мештанима у сусрет решавамо инфраструктуру, путеве, воду, струју, расвету колико можемо, а све са циљем да што више људи остане на селу, али и да се у њега врате они који су отишли. Надамо се да ћемо и у наредном периоду још више и ефикасније помагати мештане тих месних заједница и да ћемо оживети наша села”.

Радове изводи ЈКП “Нискоградња” са великим бројем екипа које су свакодневно на терену како у сеоским, тако и у градским месним заједницама.