У ПССС Ужице бесплатна анализа земљишта
08/06/2021

У ПССС Ужице бесплатна анализа земљишта

Пољопривредна, саветодавна и стручна служба Ужице обавештава пољопривредне произвођаче да је у току пријављивање заинтересованих пољопривредних произвођача за бесплатну анализу земљишта.

Анализом земљишта могу се добити важни подаци о плодности земљишта као и пепорука за примену минералних ђубрива и других оплемењивача земљишта. На тај начин се обезбеђује поправка земљишта, правилно и рационално ђубрење. Све то може донети бољи принос, квалитетније плодове, ниже трошкове производње и очување животне околине.

Број узорака земљишта који су опредељени за бесплатну анализу је ограничен. Услов је да газдинство буде регисровано у Регистру пољопривредних газдинстава. Једно пољопривредно газдинство може да уради највише 4 анализе за парцеле које су пријављене у Регистру пољопривредних газдинстава. Заинтересовани за бесплатну анализу земљишта се могу пријавити у просторијама ПССС Ужице лично или телефоном 031/513 491. Од документације је потребно припремити Извод из сетвене структуре. Пријављивање ће трајати до краја јула 2021. године.