У присуству министра Бранка Ружића отворен Културни центар у Севојну
04/09/2019

У присуству министра Бранка Ружића отворен Културни центар у Севојну

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић боравио је данас у Ужицу где је после пријема у кабинету градоначелника обишао радове на платоу испред Народног музеја, а потом и званично отворио Културни центар у Севојну.

Министар Ружић и директорка Народног музеја Ужице Славица Стефановић у обиласку радова на платоу

Оба ова инфраструктурна пројекта подржана су од стране Министарства на чијем је челу министар Ружић, реконструкција платоа испред Народног музеја са 3, а Културни центар у Севојну са 8,5 милиона динара.

Након церемоније свечаног отварања Културног центра и пригодног културно-уметничког програма градоначелник Ужица Тихомир Петковић је пожелео добродошлицу министру и захвалио се Ружићу на подршци коју његово министарство пружа Ужицу.

Стара школа која је реконструкцијом постала Културни центар, саграђена још почетком 20 века, последњих деценија није била у функцији, а након ових радова, по речима градоначелника постала је један од најлепших кутака тренутно у Севојну. Укупна вредност пројекта је 16 милиона динара од којих је 8,5 милиона финансирало Министарство државне управа и локалне самоуправе, а преостали износ обезбеђен је из градског буџета.

16 милиона динара је коштала адаптација Културног центра у Севојну

“Сви послови су урађени у складу са захтевима Завода за заштиту споменика културе из Краљева. Зграда ће на основу договора Министарства просвете, које је власник ове зграде и Града Ужица и Општине Севојно бити у финкцији Културног центра”, навео је Петковић.

Градоначелник је изразио захвалност министру Ружићу и на финансијској подршци пројекту реконструкције платоа испред Народног музеја. Тај пројекат је вредан 9 милиона динара од којих је 3 милиона обезбеђено од Министартва државне управе и локалне самоуправе.

“Са министром смо причали о конкретним стварима, о конкурсима за наредну годину, шта нам је потребно да припремимо и шта да урадимо како бисмо имали његову подршку и за наредну годину“, истакао је Петковић.

Министар Ружић на отварању Културног центра у Севојну

“Драго ми је да сам данас у Ужицу и да смо имали веома користан састанак са градоначелником и његовим тимом, где смо сагледали два веома значајна пројекта који су урађени на територији града Ужица и Градској општини Севојно, а која су финансирана од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Културни центар у Севојну говори да је могуће све то урадити уколико определите јасне циљеве, пројекте и искористите средства која су расположива на најбољи могући начин. Драго ми је да ће сада овај Културни центар служити на добробит житељима како Севојна тако и Ужица. Фонд за локал је ове године био непуних 500 милиона динара, незнатно ће бити увећан у 2020. години. Све јединце локалне самоуправе су добродошле да аплицирају са својим пројектима. Фокус ћемо као и до сада ставити на инфрастуктурне пројекте предшколских установа, уколико постоји листа чекања, увођење Е-управе, превентиву од елементарних непогода, културно-спортске манифестације, све оно што смо и претходних година радили”, навео је Ружић.