У оквиру обележавања Дана града отворени "Ужички дани"
22/09/2022

У оквиру обележавања Дана града отворени “Ужички дани”

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић отворила је 52.”Ужичке дане”, дводневни стручни скуп лекара Српског лекарског друштва-подружнице Ужице, који традиционално окупљају предаваче из здравствених установа широм Србије.

“Уважене колеге, посебно ми је задовољство што могу данас да вас поздравим испред града Ужица и изразим велико задовољство сто се један овакав ,важан научни скуп одржава у оквиру обележавања Дана града. “Ужички дани” имају посебну јачину, симболику, значај и то нам се потврђује већ више од пола века. Ужице је град који у сваком смислу подржава али и даје значајан допринос у стручном усавршавању, које за циљ има унапређење развоја здравства. Због тога свако ново знање и искуство примените у пракси на најбољи могући начин вођени најхуманијом професијом за коју сте се определили”, поручила је окуљеним здравственим радницима градоначелница.

Подружница Ужице је прва највећа подружница Српског лекарског друштва, које сада окупља више од 80 подружница из целе земље, а први  “Ужички дани” одржани су 1969.године.