У новом православном храму у Крчагову обележена Слава Покров Пресвете Богородице
14/10/2019

У новом православном храму у Крчагову обележена Слава Покров Пресвете Богородице

Данас је велики хришћански празник Покров Пресвете Богородице посвећен заштитници новог храма који се гради у Крчагову – највећој ужичкој месној заједници. Ужичко свештенство је у то име заједно са руководством Града и великим бројем верника у овом храму обавило свети чин молитве и ломљења славског колача.

Свештеник Иван Деспић је овом приликом истакао велику захвалност председнику Грађевинског одбора цркве Николи Селаковићу, потпредседику одбора и градоначелнику Ужица Тихомиру Петковићу, свим сарадницима, пријатељима и добротворима који на неки начин поможу и чине добро за овај будући храм који ће се саградити у Крчагову.

“Задовољни смо са досадашњим радовима, креће малтерисање споља, треба да се поставља камен са спољне стране, столарија. Када се то заврши у плану је постављање бакарног дела крова”, навео је Деспић и додао да је за ове радове новац једним делом обезбеђен и да је сваки прилог добротвора добродошао.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да ова генерација Ужичана може да буде поносна јер је после близу 175 година заједничким напорима ужичког свештенства, Града Ужица и великог броја ужичких привредника покренута изградња цркве у Крчагову.

Градоначелник је посебну захвалност изразио оним Ужичанима који немају велика примања, а издвајају средства за изградњу цркве и навео да верује да ће за годину, две изградња цркве бити завршена.