У недељу по 28. пут се одржавају Скокови са Старог железничког моста
11/07/2019

У недељу по 28. пут се одржавају Скокови са Старог железничког моста

Традиционални скокови са Железничког моста у Ђетињу, на Плажи поред мини хидроелектране “Под градом”, одржаће се у недељу, 14. јула, у 15 часова, у две дисциплине. Најављујући ову међународну манифестацију, Драгољуб Костић, члан ужичког Градског већа, рекао је да је ово 28. такмичење по реду и да је то једна од најзначајнијих градских манифестација јер по традицији привлачи велики број посетилаца.

“То је атрактивно догађање на коме такмичари показује велику храброст и умеће. Зато је Плажа тог дана пуна гледалаца који уживају у ономе што приказују ти неустрашиви младићи и девојке скачући са висине од 12 и 16 метара.

Као и претходних, и ове године град Ужице је покровитељ манифестације, а комплетну организацију преузело је јавно предузеће “Велики парк”. Награде за прва три места у обе дисциплине су обезбеђене и предузети су сви потребни кораци да такмичење протекне у најбољем реду и безбедно.

Директор “Великог парка”, Бранко Богићевић рекао је да ће такмичење бити у две дисциплине, у традиционалним висинским скоковима и егзибиционим “high diving” скоковима.

“Досада је пријављено око 30 такмичара, и то није коначан број јер се учесници могу пријављивати све до недеље.” – навео је Богићевић додавши да су међу такмичарима налазе скакачи из Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе, Данске, САД и Србије: “Први пут имамо такмичарку из Америке, која ће се такмичити у егзибиционим скоковима. Наравно, у недељу, међу такмичарима биће и петоро Ужичана који ће се борити за победу. Награде за прва три места су по 20, 25 и 30 хиљада динара, а о безбедности такмичара и манифестације бринуће припадници Сектора за ванредне ситуације.”