У недељи Европске мобилности ТО Ужице ради на промоцији активног одмора
19/09/2023

У недељи Европске мобилности ТО Ужице ради на промоцији активног одмора

Обележавању Европске недеље мобилности традиционално се придружује Туристичка организација Ужице, која по речима директорке Данијеле Ђорђевић Арсић, на промоцији активног одмора и шетње ради током целе године. Бројне активности реализоване су у претходном периоду са циљем побољшања пешачке инфраструктуре и додатних садржаја.

“Туристичка организација се труди да током целе године анимира суграђане на активни одмор, да посете пешачке стазе, да прошетају градом, боримо се увек да избегнемо аутомобиле и да клисуру реке Ђетиње покажемо у пуном сјају. Поред могућности да трасом прошетају, ове године увели смо и превоз у виду електричног возића и оно што морам да кажем је да је заинтересованост веома велика.  Такође, у току прошле године мапирали смо нове стазе на Јеловој Гори, поставили смо нове табле и путоказе. И пројекат ЕУ који ћемо реализовати у наредне две године омогућиће јачање пешачког коридора у прекограничној области Србије и БиХ кроз трасирање и мапирање 580 километара стаза од Ужица до Тузле и постављање десет одморишта на тој траси.”

Да су суграђани и посетиоци задовољни урађеним сведочи податак да је у овој години забележен значајно већи број посета, како на Старом граду и Потпећкој пећини, тако и у неолитском насељу.

Убрзано се у сарадњи са ресорним министарством ради и на дигитализацији мапа пешачких стаза али и свих осталих садржаја, а на Градској плажи постављен је Инфо пулт на коме се сви заинтересовани кроз бесплатне брошуре могу информисати о комплетној туристичкој понуди града Ужица.