У Народном позоришту Ужице представа за једног гледаоца
07/05/2021

У Народном позоришту Ужице представа за једног гледаоца

Синоћ је у Народном позоришту Ужице изведена 550. премијера. Реч је о ауторском пројекту Слободана Обрадовића и Тање Јовановић “ИСПОВЕСТ ПОРНО ДИВЕ” по мотивима романа ,,Пати Дифуса и друге ствари ” Педра Алмодовара .

Ауторски пројекат Слободана Обрадовића И Тање Јовановић у форми монодраме „Исповест порно диве“, настала по мотивима романа Педра Алмодовара „Пати Дифуса и друге ствари“, упознаје нас са женом која са много ироније, а без много двоумљења, дефинише себе као особу која води главну реч у времену у којем живи. Алмодовар је своју јунакињу креирао у периоду уметничког процвата насталог након Франкове диктатуре, али њена дрскост и духовитост, која егизстенцију своди на есенцијално, нимало не губи оштрину у околностима наше свакодневице. Филозофија Пати Дифусе једноставно поручује да све догађаје увек треба посматрати са позитивне стране, чак и онда када се све отме контроли или када се пређе граница „доброг укуса“. Истовремено, то је и шармантна прича о жени са друштвене маргине која у тескобној садашњици одлучује да се одупре апатији и пронађе праву љубав.

Представа се, због ауторског концепта ,изводи у позоришном салону за једног гледаоца. Прва реприза заказана је за вечерас од 20 часова, а наредни термини у овом месецу су од 10. до 15. маја и 24. и 26. маја од 20 часова.

Карте се могу купити на билетарници позориста од 14 до 20 часова по цени од 1 500 динара.