У Министарству заштите животне средине потписани уговори вредни око 19 милиона динара
25/03/2021

У Министарству заштите животне средине потписани уговори вредни око 19 милиона динара

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је данас са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић три уговора вредна око 19 милиона динара, који се односе на мере које ће допринети чистијем ваздуху у нашем граду.

“14 милиона динара из Министарства за заштиту животне средине опредељено је за набавку котлова на гас у  породичним кућама на подручју Града Ужица, са 4 милиона динара министарство ће подржати замену котла у вртићу Бамби, а око 730 000 динара је опредељено за пошумљавање. Све ово заједно са средствима које издваја Град допринеће значајном смањењу аерозагађења, што и јете био циљ учешћа на конкурсу”, истакла је после потписивања уговора градоначелница Ужица.

Министарка Ирена Вујовић је представницима градова и општина са којима су данас потписани уговори, а међу којима је и Ужице, честитала на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката.

“Желим свима да вам честитам на успешно припремљеним пројектима. И ми смо, са наше стране, пожурили са спровођењем конкурса и зато сам вас данас позвала, да бисмо могли што пре да потпишемо уговоре, да вам одмах пребацимо средства и да што пре почнете да радите. Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови”, рекла је министарка Вујовић.

Министарство заштите животне средине расписало је почетком године три конкурса којима је циљ унапређење квалитета ваздуха, и на сва три конкурса Град Ужице добио је подршку са својим пројектима.