У комуникацији са грађанима до најбољих решења
19/01/2022

У комуникацији са грађанима до најбољих решења

Са циљем остварења што боље комуникације са грађанима, као важног фактора за функционисање локалне самоуправе, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић у претходном периоду у свом кабинету обавила је бројне разговоре са Ужичанима. Како су њихови проблеми у највећем броју случајева индивидуални пријеми се организују појединачно. Наравно уз претходно заказивање и по позиву грађани долазе и у највећем броју случајева одлазе веома задовољни.

„ Веома ми је драго што постоји овакав начин комуникације са грађанима, јер управо они су одабрали градоначелника, у овом случају градоначелницу. За њих ово је прилика да изнесу своје предлоге, иницијативе, сугестије или да укажу на евентуални проблем на територији града или свој лични проблем, а за мене могућност да директно од суграђана чујем шта је оно што је неопходно урадити како би њихова свакодневница била боља“, каже градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Према њеним речима проблеми су различити. Ипак највећи број њих односи се на недостатак посла и недостајућу инфраструктуру.

„Трудимо се да уз посредовање Националне службе за запошљавање, али и у складу са потребама наших јавних предузећа и установа и наравно великих привредних система нађемо решење и упослимо што више нарочито младих Ужичана. Са друге стране када говоримо о проблемима везаним за инфраструктуру покушавамо да у договору са грађанима њихове предлоге уврстимо у буџетске позиције и реализујемо их у што краћем року. Наравно постоје и проблеми које једноставно нисмо у могућности да решимо јер превазилазе надлежности локалне самоуправе“.

Поред проблема вредне су помена и сугестије које стижу од грађана, било да је у питању рецимо заштите животне средине или уређење јавних површина. Сваки добар предлог наишао је на одобравање па су бројне инвестиције реализоване управо у сарадњи са њима.

„Пешачка стаза која повезује Царину и Крчагово, неколико нових спортских терена и дечијих игралишта, недостајући или оштећен  мобилијар на јавним површинама, само су неки од конкретних примера.“

За пријем код градоначелнице заинтересовани грађани могу да се пријаве сваког радног дана од 7,30 до 15 часова, подношењем захтева у кабинету градоначелника или путем мејла gradonacelnik@uzice.rs.

Након пријављивања грађани ће бити обавештени о термину пријема. Осим са градоначелницом Ужичани могу да закажу разговор и код заменика градоначелника, помоћника градоначелника и свих чланова Градског већа.