У једном дану прикупљено и одвезено на депонију Дубоко 36 тона кабастог отпада
16/09/2022

У једном дану прикупљено и одвезено на депонију Дубоко 36 тона кабастог отпада

Током акције коју је организовао Град Ужице у сарадњи са jавно комуналним предузећима прикупљено је и депоновано на регионалну депонију “Дубоко” 36,34 тоне кабастог отпада.

У великој акцији релализованој у четвртак 15. септембра у времену од 8 до 15 часова учествовала су јавно комунална предузећа “Нискоградња”, “Водовод”, “Биоктош”, “Депонија Дубоко”, “Стан”, “Градска топлана” и “Велики парк” са својим возилима и људством.

Највише кабастог отпада, чак 17 тона, одвезено је из МЗ Росуље, затим следе Турица са 4,22т и Теразије са 4,34т. Из насеља Царина одвезено је 3,12т а из Крчагова 2,12т. У две месне заједнице из ужег центра града Липа и Центар прикупљено је 4,34т кабастог, грађевинског и зеленог отпада. Најмање кабастог отпада прикупљено је у Градској општини Севојно1,12т.

Акција је организована са циљем да се у кратком временском периоду организовано прикупи и на депонију “Дубоко” одвезе што већа количина кабастог отпада, који касније углавном завршава на местима која за то нису предвиђена.

Надлежни су позвали суграђане да убудуће кабасти отпад припреме и одложе у дане када је то планом ЈКП “Биоктош” предвиђено за њихове месне заједнице и улице, али и да то учине сваког последњег викенда у месецу, када се у оквиру “BWL” пројекта наранџасти контејнери постављају на 20 локација у граду.