Турнир шампиона у Ужицу
09/09/2021

Турнир шампиона у Ужицу

Одбојкашки клуб Јединство из Ужица организује Турнир шампиона, који ће бити одржан 9. и 10. септембра у Хали спортова у Великом парку у Ужицу. Покровитељ турнира је Град Ужице. За трофеј ће се борити екипе ОК Црвена Звезда, ОК Тент, ОК Уб и екипа домаћина ОК Јединство.

Ратко Трмчић, члан Градског већа за друштвене делатности истакао је да се у Ужицу одбојка игра пуних 60 година и да је преко 20 Ужичанки играло у највећим европским тимовима, тако да је Град Ужице познат и ван граница Србије.

“Пријатно ме је изненадила наша одбојкашица Весна Читаковић када је дошла код мене да причамо о одржавању турнира, Град није имао дилему да ову идеју прихвати. Организација турнира поред Града припала је и ЈП “Велики парк”и Спортском савезу Ужице без којих турнир не би могао да се одржи.

Надамо се да ће овај турнир протећи у најбољем реду и спортском духу. Такође, желим да  ОК “Јединство” буде тамо где му је место и где су били пре 5 година. Град Ужице је познат и по другим спортовима, али данас и сутра ово је град где се игра одбојка и где ће, надамо се, хала у Великом парку поново постати “храм” одбојке. Желим гостима да се пријатно и лепо осећају у нашем граду, да сви љубитељи одбојке који буду пратили утакмице уживају” рекао је Трмчић.

Спортски директор ОК Јединство Весна Читаковић Ђуришић

Спортски директор ОК Јединство Весна Читаковић Ђуришић истакла је да ће Ужичани имати прилику да гледају добру одбојку.

“Хвала свима што су пристали да учествују на турниру и што су препознали једну добру идеју, која се не би остварила да без подршке Града, Спортског савеза и људи из ЈП “Велики парк”, који већ годинама организују ове утакмице. Сви смо са великим одушевљењем прихватили идеју и спровели је у дело. Желим свима да се лепо осећају у Ужицу, да нам покажу најбоље што могу, јер Ужичани су навикли на добру и квалитетну одбојку.”

Александра Глигорић одбојкашица Уба, истакла је да јј је веома драго што ће учествовати на турниру и да је ово одлична прилика за надигравање и уигравање за наредне утакмице.

Александар Владисављев тренер ОК “Црвена Звезда” рекао је да сви могу да препознају једну велику идеју, енергију људи из ОК “Јединства”, који имају намеру да поново направе неки бастион српске женске одбојке јер Ужице то заслужује.

“Свим људима из клуба желим пуно успеха да остваре своје циљеве и планове, јер је неопходно за развој српске одбојке. Сигуран сам да ћемо се лепо дружити, да ћемо искористити прилику да одиграмо по две добре утакмице, као и да ћемо урадити проверу на ком смо сада нивоу. Овакав скуп на турниру је лепа позивница за Ужичане, пре свега за оне најмлађе који ће вероватно моћи да виде добрих утакмица и потеза, да добијемо неке нове полазнике у школи одбојке, неке нове таленте, а сутра неке нове репрезентативце.”

Бојана Дрча, одбојкашица ОК “Црвена Звезда” истакла је да је велика част играти опет у Ужицу:

“Нисмо имали превише припремних утакмица за ову сезону, тако да ће нам добро доћи да искористимо то на најбољи могући начин, да видимо где смо. Јединству желим да нам се што пре придружи у суперлиги.”

Владимир Васовић, тренер ОК “Тента” пожелео је ОК “Јединство” да се што пре врати у прву суперлигу: “Да поново сви осетимо ту еуфорију која је владала свих година када су се у Ужицу освајале титуле, играле озбиљне утакмице, побеђивале озбиљне европске екипе, правиле озбиљне играчице, које су биле окоснице репрезентације. С обзиром да смо у почетној припремној фази надам се да ћемо пружити игру која ће бити достојна и самог турнира и да ћемо се што боље спремити за наредну сезону.”

 

Тренер Јединства Томислав Кукањац захвалио се гостима што су се одазвали на овај турнир и пожелео колегама да турнир искористе што боље ова два дана.

“Надам се да ће бити доста публике и доста деце јер ће сигурно имати и шта да виде” .

Према речима капитена ОК “Јединство” Бојане Фаћол данас и сутра публика ће имати прилике да гледа лепу одбојку у Ужицу: “Пружићемо један добар отпор, јесте да су то екипе из суперлиге, али верујем да ћемо се добро носити са њима. Надам се да ће људи уживати у доброј одбојци, да ћемо се лепо дружити.”

Турнир почиње данас у 17 часова, можете га пратити уживо на програму ТВ 5 Ужице, а улаз за све утакмице је бесплатан.