Трибина ,,Ум на друм“
12/10/2019

Трибина ,,Ум на друм“

Полицијска управа у Ужицу и Удружење грађана „Родитељ“ из Ужица, у оквиру пројекта „Чувам себе и друге“, у  сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, у петак 18. октобра 2019. године, са почетком у 12 часова, у Градском културном центру у Ужицу, организује трибину на тему развијања свести младих возача о штетном утицају алкохола и психоактивних супстанци на способност управљања моторним возилом. Иста трибина биће одржана на истом месту у 14 часова, због различитих смена матураната средњих школа.

Након трибине, присутни ће имати могућност да испробају симулаторе алкохолисаности.

Пројекат се реализује са намером да млади возачи увиде колико је опасно управљати возилом под дејстом алкохола и психоактивних супстанци и да је то један од водећих узрока саобраћајних незгода са настрадалим лицима.

На трибину ће бити позвани сви ученици завршних разреда средњих школа, са територије Града Ужица, а бићеприсутни и чланови Савета за безбедност саобраћаја.

Како је прошлогодишња трибина прошла изузетно посећено и успешно, са око 200 матураната,  а осим делотворног предавања  запослених из Агенције за безбедност, део предавања држаће и ове године Славиша Савић, представник Друштва параплегичара, који је младима из личног искуства представио своју животну причу, након удеса због брзе вожње.