Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте
16/09/2021

Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте

У организацији ЈП ”Ужице развој” и Савета за безбедност саобраћаја града Ужица, реализован је Пројекат: „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте“ под покровитељством Агенције за безбедност саобраћаја и кроз ангажовање искусних инструктора Центра за стручно образовање ”Концепт 192”. Уз присуство великог броја ужичких мотоциклиста кроз тренинг је прошло око петнаест учесника.

Мотористи

Теоријски и активни део Тренинга безбедне вожње мотоцикла ове године, одржани су на полигону Аеродрома Поникве уз придржавање свих епидемиолошких мера. Представник Агенције за безбедност саобраћаја Иван Бојовић и инструктори Центра за стручно образовање ”Концепт 192”, кроз изузетно интересантан уводни део, анализирали су ситуације кроз активну комуникацију са учесницима, где је скренута пажња на најчешће претње мотоциклистима у реалним условима саобраћаја.

Мотористи

Током практичног дела тренинга реализован је читав низ активности са тежњом да се утиче на смањење могућности учешћа у саобраћајној незгоди због непознавања начина безбедног управљања мотоциклом и прецењивањем својих могућности.

Мотористи

Припрема мотоцикла и мотоциклисте за вожњу, положај возача на мотоциклу, вежбе одржавања равнотеже, управљање и вођење мотоцикла, управљање мотоциклом током споре вожње, техника вођења погледом, техника обрнутог управљања, вожња у заокретима и дејство сила на мотоцикл и изненадно кочење (кочење у паници) неке су од техника приказане током овог тренинга.

Мотористи

Из ЈП “Ужице развој” поручују да су изузетно задовољни приказаним квалитетом обуке од стране инструктора и ефектом и коментарима учесника тренинга.

Мотористи

“Сматрамо да је реализација акције едукације и тренинга мотоциклиста, као изузетно осетљиве категорије учесника у саобраћају, по питању безбедности изузетно битна. Захваљујемо се Агенцији за безбедност саобраћаја што нам је омогућила да спроводимо ову акцију и ове године и надамо се да ћемо и наредних година наставити са обуком и унапређењем вожње ужичких мотоциклиста”, наводи се у саопштењу ЈП “Ужице развој”.