Трећи Међународни меморијални турнир Србољуб Србо Стаменковић
14/12/2017

Трећи Међународни меморијални турнир Србољуб Србо Стаменковић

На конференцији за новинаре одржаној данас у Свечаној сали Градске куће најављен је трећи Међународни меморијални турнир Србољуб Србо Стаменковић који се одржава у суботу 16. децембра у хали у Великом парку са почетком у 11:30 часова. На турниру учествује шест екипа: Партизан Београд, Србови пријатељи, ФК Ракета и ветерани Ужица (прва група) затим Црвена Звезда, Будућност Подгорица и Слобода Ужице (друга група). Турнир ће отворити меч Србови пријатељи – ФК Ракета и ветерани Ужица.

Члан Градског већа и члан организационог одбора турнира, Драгољуб Костић је изразио захвалност организационом одбору што на овај начин чува успомену на Срба Стаменковића и који својим ентузијазмом и посвећеношћу успевају да организују овај турнир “Овај турнир је, посматрајући фудбалске и спортске величине које годинама уназад узимају учешће на њему, турнир високе категорије. Долазак су потврдили Дејан Савићевић, Милош Шестић, Дарко Бјеловић као и друга добро позната имена у свету фудбала на овим просторима”, рекао је Костић и додао да је ово његова прва година да је у организационом одбору турнира што има смисла обзиром да је и сам играо са Србом у ужичкој Слободи.

Причајући о Србовим почетцима Костић се осврнуо на Србово учешће на турнирима у малом фудбалу па касније и на његова прва искуства у сениорском тиму ФК Слобода Ужице као веома младог дечака са свега 16 година што је у тадашње време било изузетна ствар “Србови квалитети су били специфични, такорећи генијални, имао је финте које се до тада нису виђале на фудбалским теренима, што га је препоручило да настави каријеру у Црвеној звезди и касније и у Америци”, рекао је Костић.

Иван Аћимовић, брат Срба Стаменковића се у име породице захвалио организаторима:

Пре почетка турнира планиран је излазак на гробље и полагање цвећа на гроб Србољуба Срба Стаменковића у суботу у 10 часова.