Традиционални пријем за вуковце и ђаке генерације
22/06/2024

Традиционални пријем за вуковце и ђаке генерације

У Градском културном центру Ужице приређен је традиционални пријем за вуковце, ђаке генерације и награђене ученике на републичким такмичењима ужичких основних и средњих школа.  Уз симболичне поклоне, честитке им је упутила градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Драга децо, поштовани родитељи и наставници, у име града Ужица и у своје лично име честитам вам на успесима и резултатима које сте током основног и средњошколског образовања постигли и на најлепши могући начин представљали ваше школе али и наш град.

Поносни на најбоље што имамо у овом дану када славимо ваше резултате у досадашњем школовању, желимо да вам поручимо, да ћемо радити предано и посвећено са жељом да стварамо амбијент и услове достојне ваших садашњих и будућих успеха. Амбијент у коме ћете моћи да релизујете своје идеје, остварите егзистенцију и снове, и то у граду у коме сте рођени и одрасли.

Овај пријем  и симболични поклони које смо припремили само су мали знак пажње и нешто чега ћете се, надам се, сећати са тим осмесима које данас имате.

Неће увек бити лако, али сигурна сам, ваши наставници и родитељи пренели су вам најважније школске и животне лекције, које ће вам помоћи у савладавању свих препрека и изазова. Од њих сте добили знање, које ћете надограђивати и уз сопствена иксуства у будућности чинити много тога доброг за овај град и све нас.

Са жељом да будете здрави, срећни и успешни и да нам се по завршетку школовања вратите и примените научено, још једном честитам вам крај основног и средњег образовања. Срећно у даљем животу и школовању”, истакла је градоначелница.

Град Ужице у школској 2023-24. години има 100 Вуковаца, а најбољи међу најбољима је вуковац и ђак генерације Ужичке гимназије Вук Шиљковић, коме је поред књига уручен и лаптоп.