Традиционални годишњи пријем за привреднике
27/12/2018

Традиционални годишњи пријем за привреднике

Данас је у Градској кући уприличен традиционални годишњи пријем за привреднике са територије града Ужица. Градоначелник Ужица, Тихомир Петковић је обраћајући се присутнима рекао да је 2018.година једна од оних година у којима је српска привреда, свеукупно гледано, успела да забележи раст и оствари релативно добре пословне резултате.

“И даље смо у процесу реформи које треба да допринесу стварању повољнијег амбијента за привредни развој, самим тим и нових инвестиција и отварања нових радних места.  Све то је предуслов за потпуну консолидацију јавних финансија и бољитак за све грађане. Као што вероватно знате,  јавне финансије су последњих година стабилизоване, уложена су значајна средства у инфраструктурне пројекте и све то у великој мери мења слику Србије и отвара врата за реализацију нових пословних идеја и пројеката.”

“Чињеница је да има оних који сматрају да би промене морале да буду брже, али с обзиром да код нас увек има отпора када треба спровести реформе и неразумевања за визије развоја, не смемо да се задовољимо постигнутим, већ да у годинама пред нама, заједнички радимо на уклањању свих препрека за убрзани развој привреде.

Локална самоуправа у Ужицу је упућена првенствено на ужичку привреду и трудимо се да одржавамо комуникацију са представницима наших предузећа у континуитету, како бисмо, увек када је то могуће,  били подршка да се реше проблеми, односно пронађу решења која ће допринети развоју наших компанија.

Радују нас пословни успеси наших фирми попут Првог партизана који је ове године обележио 90 година рада, Импол – Севала, Ваљаонице бакра, Јединства, као и успеси малих и средњих предузећа која успевају да пласирају своје производе на домаћем и иностраном тржишту. Захваљујући њиховим пословним резултатима Ужице спада у ред развијених подручја, и овај град расте и развија се, решава комуналне и инфраструктурне проблеме. Мења своје лице у складу са захтевима времена у коме живимо и потребама наших грађана.”-навео је градоначелник Ужица.

Када је реч о инфраструктури Петковић је рекао: “Оно што нас посебно радује су значајни кораци у унапређењу саобраћајне инфраструктуре. Очекује се почетак изградње деонице аутопута на релацији Прељина – Пожега, као и аутопута Београд – Сарајево који ће ићи преко територије града Ужица. Ви привредници најбоље знате колико сте пута, годинама уназад, апеловали да се интензивира изградња модерних саобраћајница које ће омогућити постојећим привредним субјектима да прошире своје пословање, привући инвеститоре, који су читав наш крај заобилазили у широком луку, искључиво због лоше саобраћајне комуникације.”

“Уз све остале мере, мале и велике кораке који су подједнако важни, константну и директну комуникацију са привредом, надам се да ћемо заједно стварати услове да нам се млади, школовани људи враћају у Ужице и овде виде реалне перспективе за живот и професионалну афирмацију.

Врата Градске куће за вас су увек отворена, а простора да сарадњу унапредимо у години и годинама пред нама,  итекако има. Свима вама који сте се протекле године борили да одржите делатност, послујете позитивно и да при том, евентуално, повећате број запослених, желим да честитам и упутим захвалност, јер сте на тај начин дали највећи допринос развоју свог града.”-рекао је градоначелник Петковић.