Светски шампион Милош Зарић на пријему код Градоначелника
28/07/2017

Светски шампион Милош Зарић на пријему код Градоначелника

Данас је у Градској кући приређен пријем у част Милоша Зарића, освајача златне медаље на недавно завршеном Светском првенству у параатлетици у Лондону. Подсећамо да је Зарић до најсајајнијег одличја у бацању копља дошао хицем од 30,83 метра.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао захвалност Милошу Зарићу на свему што је до сада урадио за свој град, промовишући га кроз такмичења на европском и светском нивоу:

“Милош је освојио велики број медаља претходних година на европским и светским првенствима у три атлетске дисциплине којима се бави, од бацања копља и кугле до бацања диска. То је човек који је био европски првак у бацању копља, освојио две сребрне медаље на светским шампионатима у бацању копља и кугле, учествовао је на параолимпијским играма у Бразилу, али пре свега наш ужичанин који је добио низ признања међу којима је и прошлогодишње “Најбољи спортиста са инвалидитетом у Србији”. Милош је својим отвореним и оптимистичким ставом према животу инспирација за све особе са инвалидитетом у Ужицу, Србији и свету. Град Ужице је срећан што има једног таквог суграђанина и ми као Град, последњих неколико година чинимо све више да створимо услове за бољи живот ужичана са инвалидитетом, а посебно ужичана са инвалидитетом који се баве спортом”-рекао је том приликом Петковић.

Председник параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић је обраћајући се присутнима на пријему констатовао да је пола наше репрезентације из Ужица, и нагласио да енергија и снага којом Милош Зарић располаже мора бити усмерена ка подизању, враћању и довођењу нових соприста у параолимпијски покрет што је уједно и мисија параолипијског комитета.

Милош Зарић се током пријема захвалио на подршци коју добија од Града, на челу са Градоначелником Тихомиром Петковићем и истакао да је и поред пријема који је имао код премијерке Ане Брнабић и министра Вање Удовичић, овај у свом граду ипак испуњава срце, јер је Ужице град у коме је одрастао и у коме живи.