Светски познат египатски оркестар наступа у Ужицу
13/09/2019

Светски познат египатски оркестар наступа у Ужицу

„Al Nour Wal Amal“ јединствени египатски оркестар музичара са оштећеним видом биће у посети Србији у периоду од 18. до 25. септембра. Оркестар састављен од слепих жена музичара које изводе западне класичне и оријенталне композиције свира на све четири секције инструмената: жичаним, дувачким, лименим и удараљкама, и то без читања музичких нота Брајевом азбуком и зависности од палице маестра.

„Веома смо срећни што ће оркестар наступити у „четири угла Србије“ тј. у Ужицу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду“, истакао је Амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли, изразивши најдубљу захвалност градоначелницима Београда, Ужица и Крагујевца, Покрајинском секретаријату за културу Војводине, као и Градском секретаријату за културу града Београда, за улагање ресурса у реализацију ове изузетне културне активности.

Наступи су отворени за ширу публику, а распоред је следећи: 19. септембра у 19 часова у Ужицу (Народно позориште Ужице), 21. септембра у 20 часова у Крагујевцу (Хала средње школе), 24. септембра у 19 часова у Новом Саду (Студио М). Покровитељи наступа у Београду, који ће се одржати 23.септембра у 19 часова, су Фондација Карић, Коларчева задужбина, Београдска филхармонија и Wаyоut агенција.

„Предстојећа посета представља јединствену прилику за показивање изванредних талената и хвале вредне посвећености која доприноси даљем зближавању српског и египатског народа“, рекао је Алгувејли.