Свечано у ужичким школама, обележен Савиндан
27/01/2024

Свечано у ужичким школама, обележен Савиндан

Ломљењем славског колача и приредбама ученика обележен је Савиндан у ужичким основним и средњим школама. Свим просветним радницима и уеницима школску славу честитала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је у Основној школи “Душан Јерковић”, где је професорки историје Весни Лијескић уручила Светосавску захвалницу. Традиционално, приредбама у свим школама присуствовали су и остали представници градског руководства.

“Радује ме и што сам данас у овој школи у коју смо у претходном периоду уложили значајна средства. Решили смо неколико дугогодишњих проблема попут крова и фасаде, а у наредном периоду сигурна сам, наћи ћемо начин да коначно решимо и проблем фискултурне сале”, истакла је градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић, подсетивши на огромна улагања у објекте основних школа у претходном периоду.

“Сви сте сведоци да смо у претходних пар година урадили заиста велики посао када су у питању објекти наших основних школа и да се радови тренутно изводе у „Првој основној школи краља Петра другог”. Више стотина милиона динара определили смо заједно са ресорним министарствима, а све са циљем да наши ученици и њихови наставници имају што боље услове за рад.

Очекује нас у току ове године и отварање Регионалног тренинг центра у Крчагову, што ће бити додатни корак напред у подизању наших капацитета и квалитета наставе на још виши ниво.

Свесни смо да без улагања у образовање нема ни напретка. Зато ћемо заједно са државом која у образовање и науку улаже огромна средства у овом моменту и ми пружити максималну подршку вама који знање преносите. Желимо добре и образоване људе, стручне кадрове, јер од њих зависи даљи развој и будућност овог града”, додала је градоначелница.

Она је професорки историје из ове школе Весни Лијескић уручила Светосавску захвалницу, признање које град додељује поводом Савиндана.

“Почаствована сам и срећна што сам добила ово признање које само по себи има тежину, хвала граду али и мом колетктиву који ме предложио. Лепо је добити овакву награду на крају свог радног века”, рекла је пофесорка Лијескић.

Светосавску захвалницу добио је и Звонислав Поповић професор машинске гррупе предмета у Техничкој школи Ужице, а признање му је уручио помоћник градоначелнице Ужица Предраг Гавовић.

Приредбама посвећеним Светом Сави школска слава обележена је данас у свим ужиким основним и средњим школама у присуству ученика, родитеља, запослених, представника градског руководства и сарадника.