Свечани пријем за руске уметнике
04/11/2019

Свечани пријем за руске уметнике

За руководство и чланове Руског народног оркестра “Рифеј” из Јекатеринбурга, који je у петак одржао концерт у амфитеатру Педагошког факултета, приређен је свечани пријем у Великој сали Градске куће. Овај концерт организовали су Град Ужице, Педагошки факултет, Српско-руски клуб и Удружење Ужичана у Београду.

Поздрављајући госте, градоначелник Петковић се захвалио гостима што су омогућили Ужичанима да на концерту уживају у прелепој руској народној музици:

“Ваш долазак  је још један доказ нераскидивог пријатељства руског и српског народа које се кроз дугу историју градило и учвршћивало. Генерације су стасавале и уживале у књижевним делима руских класика, у музичким делима ненадмашних композитора, на руској уметности уопште. И тако се деценијама преносила љубав према руском народу, заједно са сећањем за све што он урадио за Србију. И Ужичани дуги низ година дају свој допринос развоју тих односа између наша два народа и то побратимством са градом Курском и обостраном сарадњом на свим пољима деловања.”

Милош Туцовић, председник Удружења Ужичана у Београду

Милош Туцовић, председник Удружења Ужичана у Београду, рекао је да је ово лепа прилика да се Ужице и ужички крај, у свој својој лепоти, промовише ван оквира наше земље, док су представници руског оркестра говорили о музици којом се баве, организацији оркестра руских народних инструмената који ради у оквиру Уралског федералног универзитета УрФу из Јекатеринбурга и Уралске области.