"Сутра је увек најбољи дан",поручила градоначелница Ужица поводом Међународног дана старијих
01/10/2021

“Сутра је увек најбољи дан”,поручила градоначелница Ужица поводом Међународног дана старијих

Ужичанин Зоран Радовић увелико у десетој деценији живота заједно са супругом Софијом у свом стану дочекао је градоначелницу Ужица др Јелену Раковић Радивојевић, која је у ову посету дошла поводом 1. октобра Међународног дана старијих особа.

Веома срдачно и како сам каже са великим задовољством дочекао је 95. годишњи ужички пензионер Зоран Радовић градоначелницу др Јелену Раковић Радивојевић. У топлој атмосфери дома у коме 65 година живи са супругом Софијом, Зоран Радовић испричао је своју животну причу. Рођен 18. августа 1927. у Поточању, у породици која је тада бројала око 30 чланова. Након завршене основне школе, завршио је средњу Пољопривредну школу и Пољопривредни факултет. Током студија се оженио Софијом, први посао био му је у Срему у Сељачкој радној задрузи, а након тога 1956. почео је да ради на Златибору у Огледној станици, где је једно време био и директор и где је имао прилику да дочека и угости и Тита. 1960. године почиње да ради при Општинској управи Ужице у Одељењу за пољопривреду, где је радио 12 година.

Остатак радног века провео је у Пекарском предузећу “Сретен Гудурић” на месту директора. Богата радна али и животна биографија није га омела да и данас иако у десетој деценији живота, свакодневно оде до ужичке пијаце у набавку а до пре неколико година и сам је возио до Поточања где има имање и воћњак који обрађује.

“Јако ми је драго да сам данас са једним од најстаријих суграђанина у нашем граду који је како је и сам рекао много допринео на различите начине развоју нашег града. Срећна сам што сам упознала господина Зорана и његову супругу и надам се да ћемо у неким бољим околностима када не буде овако тешка епидемиолошка ситуација, обележавати Дан старих на мало другачији начин. Овом посетом породици Радовић желим да кажем да смо ми увек ту за наше старе, да им помогнемо пружимо подршку и створимо и омогућимо квалитетније и боље услове за живот”, исаткла је градоначелница Ужица.

Домаћин Зопран Радовић захвалио се на овој посети и на пажњи коју Град поклања старијима. Како је истакао задовољан је и због чињенице да се наш град и даље развија

“Био сам 24. септембра на прослави у Народном музеју и видео сам да се ради кружни ток, да ће то бити јако лепо, видим да се доста урадило око Старог града, не знам дал ћу моћи да одем, гледао сам слике, кажу да се уредило од Градске Плаже до Врутака, да има значајних ствари да се погледа, то је велика ствар за наше Ужице. У односу на друге градове ми имамо Ваљонице, Војну индустрију и Ужице није сиромашно као што су нека друга места. Наше руководство то добро ради, док нам је предсдника који овако ради нек нам је жив и здрав, кад се појави бољи да узмемо тог бољег ако има”, каже Зоран са сузама у очима уз напомену да није члан ниједне политичке партије.

Веома емотивно Зоран је доживео и тренутак када је од свог Града добио поклон, џепни сат са посветом, а у знак сећања на овај датум.

Уз речи исписане на том сату градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић честитала је 1. октобар Међународни дан старијих особа свим суграђанима, уз жељу да их пре свега служи добро здравље.