Студенти су наша будућност, поручила је градоначелница ужичким академцима
08/04/2021

Студенти су наша будућност, поручила је градоначелница ужичким академцима

На иницијативу студената Академије струковних студија Западна Србија уприличен је састанак, коме су поред градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић и члана Градског већа за образовање Ратка Трмчића присуствовали представници студената свих девет студијских програма Академије.

Како до бољих услова за студирање и што квалитетнијег образовања, а по завршетку студија и запошљавања, само су неке од тема које су обележиле сусрет студената са градоначелницом Ужица.

“Студенти су наша будућност и даћемо све како би се ова добра сарадња између Града и високошколских образовних установа наставила. На данашњем састанку отворили смо много тема и надам се да су студенти задовољни одговорима које су  добили. Једна снажна рука и енергија је пружена од стране Града, на студентима је да нам покажу иницијативу, дају идеје, а ми смо ту да помогнемо и подржимо оно што студенти од нас траже”, истакла је градоначелница.

Јелена Папић студеткиња мастер студија Академије струковних студија Западна Србија задовољна јер су им како је истакла представници Града изашли у сусрет и пружили прилику да говоре о својим проблемима, иницијативама и пројектима које реализују.

“Битно је да Град задржи младе људе да овде студирају, али и да привуче студенте са стране. Такође, важно је препознати потребе студената подржавати их, па очекујемо да ће Град  подржати младе у њиховим пројектима”.

Милкица Гачић председница студентског парламента Академије говорила је о пројектима чија ртеализација је у току, а за које очекују подршку Града.

“Један од пројеката које смо радили је изградња рампе за особе са инвалидитетом на степеништу Академије, а други се односи на традиционалну акцију  “Ужице за Космет.” Надамо се и успешној сарадњи између студената, представника 9 студијских програма и Градских већника што ће помоћи студентима приликом стицања стручне праксе, а касније и у проналажењу радних места”.

Студенти ће имати подршку за реализацију својих пројеката као и до сада, а на њима је да се својим иницијативама што активније укључе и у све остале области, закључак је овог веома важног састанка. Захваљујући пре свега реализацији стратешких пројеката у наредном периоду очекује се и отварање нових радних места, а све са циљем да студенти остану у овом граду, у њему заснују своје породице и стеченим знањем сами утичу на његов даљи развој.