Стара школа у Севојну постаје завичајни музеј и галерија
20/02/2018

Стара школа у Севојну постаје завичајни музеј и галерија

Руководство Града Ужица и представници градске општине Севојно су имали прилику да на данашњем састанку са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем у Севојну, разговарају о свим проблемима и идејама које су у домену његовог министарства а које су од великог значаја за Севојно.

Градоначелник Тихомир Петковић на састанку са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем и представницима градске општине Севојно

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је после састанка истакао да су теме разговора биле пројекти које Влада Републике Србије подржава у Севојну као и идеје шта је то што би могло бити предмет подршке Владе у будућности.

“Један од кључних пројеката када је у питању општина Севојно, јесте реконструкција старе школе која је руинирана већ дуги низ година а која може бити један значајан потенцијал за развој културе и друштвеног живота Севојничана”, рекао је Петковић и додао да је “веома битна подршка овом пројекту која је добијена од стране министра Ружића, а обзиром да ће конкурс за коришћење средстава намењених оваквој врсти пројеката бити расписан у његовом министарству убрзо, већ смо почели припрему пројекта како бисмо благовремено аплицирали и надам се добили средства.”

Министар Ружић и градоначелник Петковић са сарадницима у обиласку старе школе у Севојну

Министар Ружић је подсетио да Влада Републике Србије већ подржава низ пројеката у градској општини Севојно од којих су најважнији, изградња спортске хале у склопу ОШ “Алекса Дејовић” која је подржана преко Министарства просвете са преко 60 милиона динара, затим пројекат који је подржало Министарство привреде, доградња вртића и проширење капацитета овог објекта након кога неће више бити листа чекања деце на упис али и многи други.

Када је реч о реализацији пројекта у старој школи у Севојну, министар је истакао да ће у сарадњи са Градом Ужицем и градском општином Севојно настојати да се овај објекат реконструише и претвори у завичајни музеј и дом културе где би грађани Севојна имали нове садржаје који завређују њихову пажњу.

“Реализацијом свих ових пројеката, Севојно ће добити физиономију мале али здраве средине за живот а улога и обавеза и одговорност Владе Републике Србије је да још више унапредимо тај садржај. Хоћемо да у сваком кутку Србије омогућимо живот достојан 21. веку и да развијемо инфраструктуру како би кренули у процес децентрализације али и регионализације а како би грађани Србије били задовољни”, рекао је министар Ружић и напоменуо да је и дигитализација веома важна и да је то не само техничко-технолошки процес већ и друштвени процес који треба да олакша свима функционисање, како државним органима тако и грађанима Србије.

Министар Ружић је овом приликом посетио и једну од наших најуспешнијих фабрика Импол Севал, где је разговарао са руководством ове компаније и обишао њихов погон.

Министар Ружић и градоначелник Петковић са руководством Импол Севал-а у обиласку погона ове фабрике