Станисављевић: "Безбедност ђака и просветних радника на првом месту приоритета"
12/12/2019

Станисављевић: “Безбедност ђака и просветних радника на првом месту приоритета”

Тема данашњег састанка у Градскoj кући са представницима основних и средњих школа из Ужица, који је иницирало градско руководство, била је безбедност ђака и просветних радника. Састанку су присуствовали и представници Полицијске управе Ужице, начелник Школске управе, као и представник јавног тужилаштва у Ужицу.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је овим поводом истакао да је на састанку договорено да Полицијска управа Ужице у наредном периоду обезбеди бољи контакт између полицајаца који су задужени за реоне у којима се налазе школе са руководством школа, односно да полицајци буду доступни 24 сата за евентуалне приговоре, али и да више времена проводе у школама.

“Тема састанка био је и немили догађај који се догодио у једној нашој школи, када је наставник доведен у опасност од стране бившег ђака. То лице које је напало наставника је процесуирано и против њега је подигнута кривична пријава. По том питању су испоштоване законске процедуре и сада је све на органима гоњења, односно суду да одреди адекватну санкцију.” -навео је Станисављевић.

“Иако су представници Полицијске управе и Школске управе на састанку изнели податке који показују да је вршњачко насиље у нашем граду у опадању и да је евидентирано знатно мање таквих случајева него претходних година, Град Ужице планира да у наредном периоду издвоји средства за постављање видео надзора у школама које га немају. Након тога ћемо све те камере у школама повезати са мониторинг центром који се налази у Полицијској управи, а самим тим и превентивно деловати да не дође до немилих догађаја.”- навео је Станисављевић.