Српско-Руско вече
20/01/2020

Српско-Руско вече

Српско-Руско вече биће одржано у Градском културном центру  у суботу 01. фебруара са почетком у 18 часова. У оквиру поменутог догађаја публика ће имати прилику да присуствује 

од 18 часова пројекцији филма Слађане Топаловић “Друго име за слободу”
– Представљајући бајкерски живот током вожње дуге 20.000 км, филм Слађане Топаловић Несторовић руши предрасуде о овим људима сажете у опште познато „ружни, прљави, зли“. У основи road movie, „Друго име за слободу“ је брз, сиров и реалистичан филм, прави документарац који ће публика гледати као играни филм. Филм пун емоцијама, непоновљива авантура на два точка. 86 минута смеха и суза с “Ноћним вуковима”, момцима потпуно другачијим од уобичајених стереотипа о бајкерима! Светска ексклузива – “Путинови бајкери” први пут на филму, изнутра – онакви какви заиста јесу.

од 20 часова промоцији књиге Момчила Минића “63. тренутак вечности”
Момчило Минић, нишки писац и ратни ветеран, у свом роману “63. Тренутак вечности“ описује догађаје током борбе на југословенско-албанској граници 1999. године. Роман говори о Кошарама, из угла једног од припадника 63. падобранске бригаде. На недавно одржаном десетом Међународном словенском литерарном форуму, роман је добио “Бронзаног витеза“ у категорији “Литература и историја словенских народа”.

од 22 часа почиње музички програм у оквиру којег наступају бендови
Механизам (Ужице), финалисти 53. гитаријаде у Зајечару
Bonecarver (Ивањица), гости Exit festivala 2019. године на Opens Future Shock Stageu