Средствима из опортунитета подржана три ужичка пројекта
14/04/2021

Средствима из опортунитета подржана три ужичка пројекта

По основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета), Влада Републие Србије донела је решење о расподели 500 милиона динара на 139 пројеката од јавног интереса.

Овогодишњим средствима из опортунитета биће финансирани пројекти Народног музеја Ужице и Народне библиотеке Ужице са око 9,3 милиона динара. За замену столарије на једном од објеката Народног музеја опредељено је око 7,5 милиона динара.

Народна библиотека Ужице добила 1,8 милиона динара за набавку наменског аутомобила за доставу књига особама са инвалидитетом и корисницима у сеоским подручјима, као и за праћење и вршење надзора у оптштинским библиотекама.

За Здравствени центар Ужице опредељено је пет милиона динара за набавку комби санитетског возила за потребе  Хитне медицинске помоћи Дома здравља у Ариљу.

Реализацијом пројеката биће омогућена боља здравствена заштита грађана, повећан квалитет образовања, побољшан систем социјалне заштите, као и унапређен културни садржај, наводи се у образложењу Министарства правде, одакле поручују да ће и убудуће кроз јавне конкурсе за доделу средстава ово министарство наставити да финансира пројекте од јавног значаја.