Срећан нам Дан града!
09/10/2023

Срећан нам Дан града!

9. октобар Дан града Ужица прилика је да се сетимо свих оних који су заслужни за његово постојање, од Склавка и Миле који се помињу у Дубровачким списима из 1329. године, преко хероја који су животима платили слободу Ужичке републике, до свих великих Ужичана, који су име града пронели широм Евопе и света. Имамо дужност и обавезу да их се сећамо и да на њихове велике подвиге и резултате увек подсећамо, јер њима дугујемо град који имамо данас.

Дан града је прилика и да се захвалимо и вама који у Ужицу данас живите и дајући нам ветар у леђа чините да буде лепше, здравије и развијеније. Да ли смо на правом путу показаће време, али у једно смо сигурни. Све што радимо, радимо са циљем да овај град буде место у коме се остаје и у које се радо долази. Развој инфраструктуре, привредних, туристичких, културних, спортских и свих осталих потенцијала приоритети су којима смо посвећени и на којима ћемо још више, боље и посвећеније радити. Обилазница, реконструкција Здравственог центра, изградња нових и реконструкција постојећих путева и улица , изградња дечијих игралишта и спортских терена, уређење одморишта, паркова и пешачких стаза, само су неки од циљева које смо поставили и од којих нећемо одустати, успут решавајући и све остале проблеме са којима се наши грађани суочавају. У том великом послу имаћемо као и до сада подршку Владе Републике Србије, а верујем и подршку грађана Ужица.

Наше Ужице, једино које имамо морамо волети и чувати зарад свих блага које поседује. Ипак, оно највеће чине деца а према њима имамо највећу обавезу и одговорност, јер на темељима онога што им оставимо градиће будућност. Свесни те чињенице, надам се, сви заједно наставићемо јединим исправним путем, путем даљег развоја нашег града.

Са жељом да будете здрави, срећни и успешни честитам Вам 9. октобар Дан града Ужица!

 

др Јелена Раковић Радивојевић градоначелница града Ужица