Спортско рекреативна манифестација"Rally day 2018." у Ужицу
18/05/2018

Спортско рекреативна манифестација”Rally day 2018.” у Ужицу

У организацији АСК „Ужице рели тим“-a  у Ужицу ће се у суботу 19. маја одржати спортско рекреативна манифестација”Rally day Užice 2018.”

Програм у коме учествује 12 тркачких аутомобила, љубитељима аутоспорта познатих спортских рели посада замишљен је и као промоција ауто спорта, увод у национални рели шампионат на коме ће посаде моћи да тестирају своја возила, али и уживање за публику јер ће свако ко се пријави имаће прилику да се возе са учесницима.


Будући да рели као аутоспортска дисциплина има једну од најдужих спортских традиција у Ужицу и околини очекује се долазак великог броја публике, а поред АСК Ужице рели тим-a у организацију су се укључили како локални тако и аутоспортки клубови из Београда, Чачка и Ваљева.


Манифестација нема такмичарски карактер, односно не мери се време, али ће све остало бити исто као и на регуларним рели такмичењима: обезбеђење стазе и сигурност публике и учесника су приоритет организатора.
Програм “Rally day Užice 2018.” почиње у 11 часова и траје до 17 часова и у том периоду биће затворен пут за саобраћај на деоници Љубање – Калдрма, односно од раскрснице за Скржуте на Љубањама до раскснице Сирогојно- Бела Земља- Калдрма.

Организацију манифестације “Rally day Užice 2018.” у смислу подстицаја развоја спорта подржао је и Град Ужице.