Скокови са Старог железничког моста у суботу 17. јула
14/07/2021

Скокови са Старог железничког моста у суботу 17. јула

Традиционални, 29. по реду, Скокови са Старог железничког моста одржаће се у суботу 17. јула са почетком у 15 часова. Манифестацију која има међународни карактер организују ЈП “Велики парк” и Град Ужице.

По речима Ивана Станисављевића члана Градског већа манифестација се ове године организује на велику радост учесника и свих Ужичана.

“Прошле године  ова манифестација није одржана због епидемиолошких мера, тако да настављамо тамо где смо стали, па ћемо и ове године имати такмичаре како из града и земље тако и из иностранства. Позивам наше суграђане да у суботу у што већем броју дођу на Градску плажу и подрже такмичаре.”

Бранко Богићевић директор ЈП “Велики парк” истиче да је за сада пријављено више од 20 такмичара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине и међу њима је чак пет учесника из Ужица.

“Нажалост, због ситауције са ковидом нећемо имати госте из Данске, Немачке и Словеније али надамо се да ћемо наредне године повратити скакаче из целе Европе. Због изостанка такмичара из Европе ове године неће бити хајдајвинг скокова, али ће бити ревијалних. Такмичари ће традиционално скакати “ласту”, најбољег очекује новчана награда у износу од  35 000 динара док су награде за друго и треће место 25 000 динара.

Скокови са старог желеничког моста неће бити једина манифестација на води овог лета, јер су у оквиру “Лета на Ђетињи” у организацији Спортског савеза, ЈП “Велики Парк” и уз подршку Града Ужица планирани бројни садржаји.