Севојно добија културни центар
30/10/2018

Севојно добија културни центар

Почели су радови на реконструкцији зграде старе школе “Алекса Дејовић” у Севојну. По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића будући објекат ће у договору са школом и Градском општином Севојно имати простор за музејске поставке, галеријски и изложбени простор, простор за радионице, књижевне и музичке и друге културне садржаје.

Рок за завршетак радова на реконструкцији објекта је 90 дана

“Укупна вредност радова на адаптацији је 14 милиона динара од којих Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира 8,5, а Град Ужице преостали износ”, навео је градоначелник Петковић.

Петковић: “8,5 милиона динара, од укупно 14 милиона колико ће коштати реконструкција, обезбедили смо од Министарства државне управе и локалне самоуправе”

Сви планирани радови како унутрашњи на реконструкцији подова, столарије, молерски тако и радови на фасади и кровном покривачу биће изведени на начин како би се задржала аутентичност објекта.

Зграда старе школе је изграђена 1911. године од када је коришћена у различите сврхе. Првенствено је то био простор за школу до 90-их година, потом је простор коришћен за предшколски програм, а  до прошле године је ту била смештена архивска грађа Историјског архива.