Шетњом тактилном стазом у Ужицу обележен Дан белог штапа
17/10/2022

Шетњом тактилном стазом у Ужицу обележен Дан белог штапа

Чланови Међуопштинске организације савеза слепих и слабовидих Ужице, заједно са представницима градског руководства, ученицима Медицинске школе и другим суграђанима прошетали су тактилном стазом и на тај начин обележили 15. октобар Међународни дан белог штапа.

“Зажмури да би ме разумео”, мото је манифестације којом се традиционално обележава овај датум, али према речима  Драгана Дучић председнице Међуопштинске организације слепих и слабовидих Ужице учесници манифестације данас нису морали да жмуре, већ само да прошетају са члановима удружења и на тај начин покажу разумевање и подршку.

“Управо тактилне стазе али и многе друге ставри Ужице сврставају међу градове који брину о особама са инвалидитетом. Ипак увек има простора за унапређење, нарочито у областима школовања и запошљавања”.

Члан Градског већа за социјалну политику Слободан Грбић истакао је да град Ужице из године у годину издваја више средстава не само за ово већ и за сва остала удружења особа са инвалидитетом.

“Нарочито се радујемо што можемо да подржимо али и да учествујемо у манифестацијама и свим активностима удружења. Ту смо да и у наредном периоду заједно размотримо све проблеме и радимо на њиховом решавању”.

Као и претходних и ове године у обележавање међународног дана белог штапа укључили су се ученици Медицинске школе Ужице.