Шест милиона динара за реконструкцију тоалета у ОШ "Нада Матић"
13/05/2021

Шест милиона динара за реконструкцију тоалета у ОШ “Нада Матић”

Шест милиона динара издвојило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја за пројекат реконструкције тоалета у ОШ “Нада Матић”. То је, по речима директорке Браниславе Јовичић веома значајно за 790 ученика, колико их је тренутно у овој школи:

“Шест милиона динара колико је издвојило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и четири милиона динара колико ће из буџета издвојити Град биће довољно да се после 66 година од када је школа изграђена коначно уради реконструкција мокрих чворова, на чему дугујемо захвалност и ресорном министарству и Граду. Такође, потписан је и уговор о пројекту за енергетску ефикасност у току прошле године, чијом ће реализацијом школа добити много боље услове за боравак ученика и запослених”.

Овим пројектом је, како наводи Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”, предвиђена комплетна санација свих тоалета у школи:

“У свих 12 школских тоалета планирана је комплетна санација инсталација, замена водоводних и канализационих линија, замена постојеће санитарије, постављање керамике, решавање електро инсталација, радијаторског грејања и замена прозора. Поред овог пројекта који се односи на реконструкцију тоалета, ради се и на пројекту који се односи на реконструкцију и надоградњу. У току је припрема неопходне пројектно техничке документације за нових 6 учионица које ће омогућити једносменски рад ,што је јако битно за ову школу”.

Максимовић додаје и да се овај пројекат односи на матичну школу, док се реконструкција школе на Чаковини очекује са реализацијом пројекта Швајцарске владе у оквиру ког ће бити реконструисано неколико школских објеката у граду.